Skip to main content

A tribute Derek & the Dominos

THE BOX LIVE!

Op vrijdag 10 februari staat The Box Live in het teken van A tribute to Derek & the Dominos !
Eric and The Insects laat het werk van grote namen als Eric Clapton, Bobby Whitlock, Carl Radle en Jim Gordon horen,

Dus dat belooft weer een top avond te worden!!

Tot vrijdag!

Eric and the Insects : https://ericandtheinsects.nl

Johannes Schuitemaker (gitaar en zang), Rob van Mook (bas) en Dennis Belmer (drums) ontmoette elkaar in februari 2014 tijdens hun deelname aan het ‘Bandgebeuren’ in Noorden.

Het klikte direct en muzikaal gezien smaakte dat naar meer. Na heel veel enthousiaste jam avonden met elkaar, werd in september 2018 besloten om als Bluesrock band ‘Eric and the Insects’ definitief verder te gaan. De naam van de band is niet willekeurig gekozen. Eric and the Insects is een eerbetoon aan Eric Clapton’s legendarische band Derek & The Dominos, die in hun korte bestaan (1970-1971) slechts één album uitbrachten: Layla And Other Assorted Love Songs. Volgens kenners is dit feitelijk het beste werk van Eric Clapton maar naast de titelsong is deze muziek bij het grote publiek helaas niet heel bekend. Daar wil Eric and the Insects verandering in brengen! De setlist bestaat uitsluitend uit tracks van het album Layla aangevuld met songs die Derek & The Dominos tijdens hun enige tournee in de UK en US speelden. De band wil de muzikale vrijheid en speelsheid van Derek benaderen en heeft niet als doel om het origineel zo dicht mogelijk te willen benaderen.

Op zaterdagavond 8 juni 2019 beleefde de band hun debuut optreden als support act in Bluescafé ‘Under the Bridge’ in Alphen a/d Rijn. In het najaar op zaterdagavond 19 oktober 2019 gaf de band hun eerste volledige optreden tijdens de ‘Bock & Blues route’ in biercafé ‘de Natte’ in Alphen aan den Rijn.

In januari 2020 werd de band versterkt door toetsenist Wouter Rijke en daarmee was de bezetting van de band compleet. De band is er klaar voor om het publiek kennis te laten maken met het fantastische werk van Derek & the Dominos!

Datum

10 - 11 feb 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00

Kosten

€2,00