Skip to main content

Een stevig avondje PunkPopRock

Het is in vakantietijd wat moeilijker om bands te vinden maar het is toch weer gelukt
Aanstaande vrijdag staat de band Coral Spring op het podium met een te gekke PunkPopRock gig.
We zijn bezig met een support band, als dat lukt laten we het natuurlijk direct weten

Tot vrijdag!

(Wel even de nieuwe coronaregels toepassen, 1,5 mtr en zitten)

Coral Springs https://coralsprings.nl
is eind 2011 gestart aan de westkust van Nederland. Wat Coral Springs definieert is een liefde voor poppunk en punkrock in het straatje van bands als No Use For A Name, State Champs, Rise Against en New Found Glory. En de manieren waarop ze de balans zoeken tussen de onweerstaanbare aanstekelijkheid van popmuziek en de energie en intensiteit van punkrock. Deze balans is een van de kwaliteiten die hun debuutalbum ‘Always Lost, Never Found’ uniek maakt.

Na hoogtepunten als het spelen van Punk Rock Holiday in Slovenië en Werfpop en het uitbrengen van een goed ontvangen derde EP stond Coral Springs op het punt hun vijfjarig jubileum te vieren in de herfst van 2016 toen gitarist Richard zijn voornemen aankondigde de band te verlaten. “Dat kwam een ​​beetje als een verrassing, maar er was geen twijfel dat de band zou doorgaan”, zei Remy (drums). “De rest van ons was niet klaar om de hoop en dromen die we hebben voor deze band op te geven.”

Na een korte maar intensieve zoektocht vond de band in Joris een nieuwe gitarist. Siebe (bas): “Het toevoegen van Joris aan de band heeft ons allemaal verjongd. We hebben de manier waarop we thuis demo’s schreven en opnamen geoptimaliseerd, waardoor het gemakkelijker dan ooit was om nieuwe ideeën voor nummers tussen bandleden te delen. Bovendien schrijft Joris veel, wat Timon ertoe aanzette om ook veel meer muziek te schrijven en te delen.” Uiteindelijk werd de hele band veel productiever. “Vroeger hadden we een creatieve output van 3 nummers per jaar”, vult Timon (gitaar) aan, “maar in de 12 maanden die nodig waren om dit album te schrijven hadden we zo’n 30 demo’s klaar!”

In juli en augustus 2018 reisde de band naar Big Dog Recordings in Antwerpen, België om hun debuutalbum op te nemen met Tim van Doorn. “Tim is niet alleen een goede producer en engineer, hij is ook een formidabele songwriter met zijn roots in de punkrock”, zegt Jo (zang). “Zijn begeleiding tilde de nummers naar een hoger niveau.”

Het resultaat is het twaalf nummers tellende album ‘Always Lost, Never Found’. Een verrassend veelzijdige plaat die snelle upbeat punkrocknummers naadloos afwisselt met aanstekelijke powerpop en vleugjes emo. “Het album is een mix van de vijf persoonlijkheden in deze band”, vervolgt Joris. “Ieder bandlid heeft zijn hart en ziel in de nummers gestoken en de plaat weerspiegelt dat.”

Elk bandlid heeft zijn eigen persoonlijke inbreng tijdens het schrijfproces, wat resulteerde in diverse teksten over verschillende onderwerpen. “Tijdens het samenstellen van de plaat kwamen we tot de conclusie dat ‘verlies’ een overkoepelend thema leek te zijn”, zegt Timon. “Of het nu gaat om jezelf verliezen of het uit het oog verliezen van oude vrienden. ‘Always Lost, Never Found’ leek de perfecte manier om dit samen te vatten.”

Met dit nieuwe album is hun “expect nothing, give everything” houding, een bescheiden ambitie en vrij van pretentie Coral Springs klaar voor (en kijkt uit naar) alles wat de toekomst zou kunnen brengen.

Datum

16 jul 2021
Expired!

Tijd

08:00 - 23:55
Muziekcentrum The Box

Locatie

Muziekcentrum The Box
Valkenburgseweg 50 A 2223 KE Katwijk ZH
Website
https://maps.app.goo.gl/7DUZtR2sX2H2ZNVn6