Skip to main content

The Box Live

Deze The Box Live wordt er een van tegenstellingen en mooie liedjes en muziek
Eerst neem Könst jullie rustig mee met mooie composities, en daarna neemt Elithium de avond over met symfonische metal, toegankelijk voor een groot publiek.

Tot vrijdag!

Konst : https://www.instagram.com/konst_thats_all_it_is/
2020: twee vrienden gaan een serieuze muzikale samenwerking aan. Eerst nog als project, maar als de eerste composities zijn ontstaan stijgt het enthousiasme en besluiten we een band te vormen. 
De manier waarop Joost zijn geluid inkleurt geeft Kees de mogelijkheid zijn manier van zingen verder te ontwikkelen. Compositorisch vindt een mooie evolutie plaats. 
Eerder filmisch dan pop of rock. Het geluid ligt in de buurt van Bears’ Den en Haevn. 
Om de nummers uit te voeren wordt met een bassist/toetsenist en percussionist geëxperimenteerd, Echter, de magie blijkt vooral tussen hen tweeën plaats te vinden. 
In 2014 hebben deze vrienden al 3 nummers opgenomen. Een kado voor een vriendin. Hierna gaan ze muzikaal hun eigen weg maar de vriendschap blijft bestaan. 
De Corona Pandemie bood de kans om 6 nummers op te nemen. Rob Könst (Muziekcentrum The Box in Katwijk) produceert deze nummers en voegt zijn muzikale interpretatie toe. Dit geeft hen de uitdaging om deze meer georkestreerde nummers te vertalen naar 2 personen. Door gebruik te maken van elektronica en effecten, maar ook visueel materiaal, krijgen de nummers een extra dimensie. Hierdoor zijn de optredens sferisch te noemen.

Könst bestaat uit;
Joost Könst snaarinstrumenten (en de rest) 
Kees de Gelder (zang en gitaar)
Referenties: Spotify. EP Home van Könst.

Elithium : https://www.facebook.com/elithiummusic
Ontstaat begin 2020 wanneer zangeres Désirée Nolta in contact komt met componist / toetsenist Cees van Ooijen om een nieuwe symfonische metal band te vormen. De unieke combinatie van Desiree’s musical achtergrond en de jarenlange ervaring van Cees in de rock/metal scene (ex-Wastelands, ex-Android Soul) resulteert in de eerste “unplugged” sessies. Met het aantreden van gitarist Lennert Kemper (Dreamwalkers Inc.) en bassist Rosario ‘Saro’ Pulvirenti, wiens sporen verdiend zijn in de Italiaanse metal scene, wordt tijdens wereldwijde pandemie een dijk van een reportoire obgebouwd.
In deze periode worden de eerste singles “Square The Circle”, “Take His Halo” en de videoclip voor “Oblivion” opgenomen. Het vinden van de juiste drummer lijkt moeilijker dan gedacht, maar met Frank de Jonge achter de kit is Elithium compleet met als gevolg de tweede videoclip:
“Flowers In Her Hair”.

Elithium breekt ongeschreven wetten binnen haar genre, is toegankelijk, en zal daardoor een breed publiek aanspreken. De muziek is symfonische metal, met progressieve, neo klassieke, eclectische elementen, en geeft een knipoog naar pop. Hierdoor is de setlist zeer gevarieerd met behoud van onze typische Elithium sound.
Met de gebundelde krachten van jaren podium ervaring is Elithium klaar voor de Nederlandse en internationale podia.

Désirée Nolta Lead Vocals
Lennert Kemper Guitars
Cees van Ooijen Keys
Rosario ‘Saro’ Pulvirenti Bass
Frank de Jonge Drums

Datum

01 - 02 dec 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00

Kosten

€2,00