Skip to main content

The Box Live Femal Fronted Metal Night

As vrijdag avond gaan we eens een keer stevig uit ons dak!

Maar niet zo maar!

The Box Live wordt steeds internationaler, met deze keer een band uit Frankrijk.
Eerst laat Daphne Gobius du Sart van Mental Shift jullie horen waar haar zanglessen van Floor Jansen (Nightwish) en haar prachtig zelf geschreven songs jullie naar toe brengen.

Daarna tilt de Franse band Alwaid, de energy nog verder omhoog met hun melodieuze songs, ook weer gezongen door een vrouw met een prachtige powerstem!

Dus wil je een avond internationale Live Powermusic,…

Tot vrijdag!

Helaas hebben ook wij te maken met een extreme verhoging van de energiekosten, wij zijn daarom vanaf heden genoodzaakt een “energie toeslag van € 2,00 p/p te hanteren.Zodra de energiekosten weer dalen zullen wij de energie toeslag opnieuw bekijken.

Mental Shift : http://www.mentalshift.eu/#
is een vrouwelijke alternatieve rockband uit Nederland! Hun geluid wordt beschreven als een mix van Skunk Anansie, Kate Bush, Placebo, the Gathering en Blondie. Hoewel alternatief in de kern, resulteren de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden in een mix van invloeden uit pop, metal, alternatief en rock. Levendige melodieën veelal midtempo rockbeats, hoge zang, stevige drums en bas wat leidt tot de zeer toegankelijke, melodieuze, alternatieve rock van Mental Shift. In 2018 verscheen een volledig debuutalbum met de singles Back to Live, Disclosure, Too Much en My Heavy Heart. Laatste single releases zijn Winter, The Last Thing, Déjà vu Endless en tot slot de ballad My Great Reset.

Alwaid : https://www.alwaidband.com/
is een Female fronted melodieuze metalband uit Lille, Frankrijk. Met inspiratie gevonden in bands als Therion, Theatre of Tragedy, Epica of Candlemass, streeft de band naar het creëren van een diversiteit aan sferen, soms vertrouwend op symfonische structuren en soms op agressievere heavy metal gitaren, en niet te vergeten een aantal donkere stukken wanneer mannelijke grommen combineren met de melodieuze vrouwenzang.

Een eerste album getiteld “Lacus Somniorum” werd uitgebracht in maart 2014. De band is vernoemd naar een ster die een nachtelijke en onirische wereld oproept, en elk nummer van dit album vertelt zijn eigen verhaal, waarbij de verschillende stadia van slaap worden gevolgd, van wakker worden tot bewusteloosheid, van slapeloosheid tot nachtmerries. De teksten zijn ontleend aan alle grote menselijke verhalen die tot onze verbeelding en gevoelens spreken, zoals mythen en legendes, literatuur, kunst en film.

Alwaid toert meedogenloos sinds de oprichting, met meer dan 100 shows in 5 jaar, niet alleen in Frankrijk, maar ook met regelmatige bezoeken aan België, het VK en Nederland.

In 2017 bracht Alwaid een tweede album uit, getiteld The Machine and the Beast. Uitgebracht op 13 mei 2017, biedt het een verkenning van de cyclus van de beschaving. De liedjes vertellen hoe de mensheid worstelt om zichzelf te bevrijden van zijn oerdierlijkheid en controle te krijgen over de machine, wat zal leiden tot zijn uiteindelijke val. orde versus chaos, instinct versus rede, verlangen versus logica, grootsheid versus verval – meerdere tegenstrijdige facetten en tegenstrijdige impulsen die de identiteit van de mens complex en onvolmaakt maken. Als symbool van dit dubbele aspect, en van het album zelf: de mythische Amphisbaena, tweekoppige slang die beide kanten tegelijk probeert op te gaan…

Alwaids inspiratie komt nog steeds uit de grote werken en mythen die hun sporen hebben nagelaten in onze cultuur. Onze muziek is de thuisbasis van literaire monsters, formidabele Goliaths die ongeacht de prijs neergeslagen kunnen worden (Moby Dick), of meer verraderlijke wezens wanneer het monster zich verschuilt achter een menselijk gezicht (Mr. Hyde, Jack the Ripper…). Sommige liedjes vertellen over de wonderen en misleide manieren van meedogenloze wetenschap, die uiteindelijk wordt verslagen door het leven zelf, want “het leven zal een manier vinden” (Ian Malcolm, natuurlijk!); anderen vertellen over de angst van de mens wanneer hij wordt geconfronteerd met de mogelijkheid van zijn eigen degeneratie (onze geliefde Lovecraft); andere roepen ten slotte de romantische heimwee op naar een verloren natuurstaat en de extatische bevrijding die je voelt als je terugkeert naar het wild.

Hi Hans!

Datum

27 - 28 jan 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00