The Box Live, nummers die in je hoofd gaan zitten!

Vanavond beginnen we lekker Rockend met Frontline, zij planten nummers in je hoofd, en die gaan er voorlopig niet meer uit.
Daarna brengt Turmoil de klanken van Americana en Roots uit de US naar The Box in Katwijk

We hebben voldoende bier om de dorst te lessen, en een prachtig terras om heerlijk van de mooie avond te genieten.

Tot vrijdag! 

Frontline : http://frontlinemusic.nl/
Is een hardrockband uit Delft bestaande uit vijf enthousiaste bandleden: Thomas (zang), Arti (gitaar), Thijs (gitaar), Steven (bas) en Willem (drums). De band ontstond in de zomer van 2018. Arti schreef een heleboel hardrocknummers en was op zoek naar de juiste muzikanten om ze mee uit te voeren. Die vond hij via jamsessies in een middeleeuwse kelder in het centrum van Delft. De band had een aantal live-optredens en een radio-optreden – voordat de pandemie uitbrak.

Frontline liet de pandemie hun werk niet verstoren. De EP ‘Accidental Gathering’ werd zelfs midden in de coronapandemie opgenomen.

’We hebben onze instrumenten apart opgenomen vanuit de veiligheid van onze huizen en vervolgens heeft Thijs ze door elkaar gemixt.”

Steven:”
De band heeft een strakke productie gemaakt – je zou niet zeggen dat de EP vanuit huis is opgenomen. De songwriting doet denken aan old-school hardrockmuziek.

“Mijn invloeden zijn voornamelijk Guns N’ Roses, Thin Lizzy en andere hardrocklegendes van vroeger. Hoewel iedereen in de band dat waardeert, is de individuele smaak van de leden divers. Stevens achtergrond is bijvoorbeeld punkrock en Willems meer metal. Dit maakt het geluid van de band een interessante mix.”

Arti:”
De EP ‘Accidental Gathering’ is de eerste release van Frontline. Maak je op voor wat spot-on hardrockzang en gitaarriffs.
“Ons nummer Let’s keep it a secret is een van mijn favorieten! De riffs zijn geweldig en het nummer zal zeker de hele dag in je hoofd blijven zitten.”

Turmoil : https://turmoilmusic.nl/
is een jonge band die de klanken van Americana en Roots uit de US naar Nederland haalt. Laat u meeslepen door onze rauwe teksten, gitaar/banjo routines, vocale harmonieën en ontdek dat ook voor u ons genre als een warm bad zal voelen!

De band Turmoil (letterlijk vertaald naar ‘onrust’) is ontstaan in een tijd van onrust in de wereld: kroegen dicht, shows gecanceld en iedereen verplicht thuis. Samen muziek maken zat er niet in. Toen iemand met het idee kwam om vanuit huis een aantal cover songs op te nemen werd daar enthousiast op gereageerd, een serie social distancing videos als resultaat. Dat smaakte naar meer: niet veel later begonnen die ideeën voor eigen muziek binnen te stromen. Toen er eindelijk weer gerepeteerd en (kleinschalig) opgetreden mocht worden wisten de jongens van Turmoil het zeker: ‘Hiermee moeten we verder!’

Begin 2022 zijn ze begonnen met plannen maken voor een EP, live en rauw zoals de platen waar zij zelf door geïnspireerd zijn.

Het resultaat mag er zijn, 6 songs liggen klaar op de plank. In de tussentijd blijft Turmoil onrust stoken: er wordt volop nieuwe muziek geschreven. Deze band staat klaar om de podia in Nederland te bestormen!

Datum

22 - 23 jul 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00