Skip to main content

The Box Live “voetjes van de vloer”

The Box Live van as vrijdag wordt er een van “voetjes van de vloer” .
The Esther Brothers startwen met bekende covers van de Seventies tot nu.

Daarna neemt Kees Closed jullie mee op een Rock, Pop en Soul tour.

Tot vrijdag!

The EstherBrothers is een zeskoppige coverband, opgericht in september 2021 en de bandleden komen uit Den Haag, Oegstgeest en Wassenaar. De huidige bandopstelling bestaat uit Rynts Krikke (gitaar) Freek Stoffel (gitaar, zang), George Versmissen (bas), Bart Grol (keyboard, zang), Lammert Hofstra (drums) en Esther van Ede (zang). Laatstgenoemde probeerde al een paar jaar Lammert te strikken om in een band te gaan en toen hij eindelijk “ja” zei, stelde de muziekleraar een groepje samen voor een zogenaamde “bandles”, die wekelijks met zijn begeleiding drie kwartier oefent. De leden waren zo enthousiast dat ze al gauw naast de privélessen en de bandles meer muzikale tijd met elkaar wilden doorbrengen. Het idee van George om dan lekker naar The Box te gaan voor extra uren (muziek)plezier werd gretig opgepakt en een paar weken na de eerste ontmoeting was dat geregeld. Toen nog met 7 bandleden, maar de derde gitarist neemt nu even een “sabbatical”.
Hoe ontstond de bandnaam? Heel eenvoudig: er moest een naam komen voor de groepsapp. Rynts typte spontaan EstherBrothers en “The EstherBrothers” was geboren, wat Esther eigenlijk wel erg grappig vond!
De band speelt covers van de jaren 70 tot nu. Van Kiki Dee tot Nirvana en van Doe Maar en De Dijk tot The Cult. Insteek is vooral het plezier en gezellig een drankje drinken tussendoor kan altijd in The Box. Optreden gebeurt af en toe in privé-setting en een kijkje op je bladmuziek, daar doen ze niet moeilijk over. 
Niet alleen Esther neemt de zang op zich, maar ook Bart en Freek hebben eigen nummers, waarbij ze met z’n drieën de tweede stem hier en daar voor hun rekening nemen. Aan een “gastoptreden” van een saxofonist of een ander instrument wordt gewerkt. Verder heeft Bart kort geleden een prachtig nieuw keyboard aangeschaft, waar niet alleen hij, maar alle bandleden “zielsgelukkig” van worden!
Is er een site? Nee…. kom maar gewoon lekker kijken en luisteren!

Kees Closed : https://www.facebook.com/profile.php?id=100063649614139

Kees ging met pensioen. Hij wilde een bandje met jaren ’60/’70 rock op zijn afscheidsfeestje. En zo werd in de zomer van 2016 de band ‘Kees Closed’ samengesteld. Na het optreden bleef de enthousiasme hoog en band bestaan. De setlist is inmiddels een beetje aangepast; we spelen nog steeds rock, maar ook pop en een vleugje soul. De band bestaat uit zangeressen Berry & Karin, bassist Thijs, drummer Remco en gitarist Patrick.

Datum

31 mei 2024 - 01 jun 2024
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00

Kosten

€2,00
Muziekcentrum The Box

Locatie

Muziekcentrum The Box
Valkenburgseweg 50 A 2223 KE Katwijk ZH
Website
https://maps.app.goo.gl/7DUZtR2sX2H2ZNVn6