Vanavond hebben gaan we een Classic Rock Story beleven

De bands Rebel en Grand Funk Reload nemen jullie mee naar te gekke oude tijden.

Wij zorgen er weer voor dat het jullie aan niets ontbreekt

Tot vrijdag!

De slogan a “classic rock story” vat eigenlijk al helemaal samen wat Rebel op het podium brengt, ongeveer 3 uur aan muziek, vrijwel uitsluitend uit het vorige millenium.
Naast de bekende klassiekers die te verwachten zijn worden ook een aantal wat minder voor de hand liggende nummers gespeeld.

Qua genre is het vooral rockmuziek maar wel in veel varianten en stijlen, soms stevig maar altijd melodieus en met volledige overgave gespeeld.

Rebel speelt bluesrock (Cream, Stevie Ray Vaughan), melodieuze hardrock (Thin Lizzy, Led Zeppelin), symphonische rock (Pink Floyd, Deep Purple),

eighties rock/alternatief (Billy Idol, The Cure), grunge (Pearl Jam, Queens Of The Stone Age) maar ook van de pioniers zoals de Beatles en de Stones.

De muzikanten van Rebel hebben per lid 25-45 jaar bandervaring, deels in hobbybands en deels in (semi-) profesionele bands op het podium en in de studio.

Rebel is in 2019 opgericht door Bert Kompier en Jeroen Boers, begin 2020 was de harde kern met Aldo Swager en Ben Bruschke compleet.

Tussen alle lockdowns en wat bezettingswisselingen door heeft Rebel met hulp van enkele zangers en een toetseniste toch een aantal optredens gedaan.

Met de komst van zanger Sven Stoutenburg is onze bezetting alleen maar stabieler geworden en hoopt Rebel door te knallen tot ze er bij neervallen !

Bert Kompier – drums
al ongeveer (met enkele tussenposen) een halve eeuw en nog altijd even fanatiek.Naast veel blues, rock en metal bands heeft Bert ook ruime ervaring in andere stijlen zoals funk, latin, jazz etc.
In de jaren 80 semi profesioneel bij een paar op dat moment bekende Nederlandse (hard-) rockbands.
Mede oprichter van Rebel (zomer 2019).

Jeroen Boers – gitaar/zang
speelt sinds zijn 19e gitaar en heeft de afgelopen 30 jaar in diverse bands in de regio gespeeld;In de 2e helft van de nineties een eigen werk band (Nederlandstalige rock) waarmee 2 singles/ep’s zijn gemaakt.
Rond de milleniumwisseling een aantal jaar een top 100 coverband met veel optredens.
Daarna vooral rock cover bands (hobbybands met optredens). Mede oprichter van Rebel (zomer 2019).

Aldo Swager – gitaar/zang
Voormalig keeper van onder meer Sc Heerenveen en FC Twente.Bespeeld vanaf zijn 10e de gitaar en heeft zich in meerdere bands toegelegd op het vertolken van meerdere muziekstijlen.
Zijn hart ligt echter bij de blues (-rock) van onder meer Jimi Hendrix, Robben Ford tot Led Zeppelin en Soundgarden.
Het is overduidelijk, Aldo heeft zich volledig overgegeven aan de muziek van deze rockgoden.

Ben Bruschke – basgitaar
pakt begin jaren 90 van de vorige eeuw de basgitaar op om hem tot op heden niet meer neer te leggen.Vanaf het begin van deze eeuw speelt hij in een aantal rock en metal bands en staat hij  regelmatig op het podium.
Sind begin 2020 rots in de branding op de bas voor Rebel.

Sven Stoutenburg – leadzang
begon begin jaren 90 met eerste optredens in rock/metalcoverbands, waarvan een aantal gedurende meerdere jaren.Door andere verplichtingen zette hij de laatste jaren zijn muzikale activiteiten op een lager pitje (geen bandactiviteiten meer)
Sven hield zich met tussenpozen bezig met jamsessies en kort lopende projecten.
In 2020 heeft hij de handschoen weer opgepakt en na wat bandwisselingen in 2022 Rockband Rebel gevonden.

Grand Funk Reload : https://www.facebook.com/funkreload/
In 1975 heeft Grand Funk Railroad een magistrale dubbel live lp uitgebracht, Caught In The Act, die nog steeds goed en bij de tijd is!
Daar staan nummers op zoals Somekind Of Wonderful, We’re An American Band, I’m Your Captain/Closer To Home, The Loco-Motion en Inside Looking Out.
Zij spelen het zoals het hoort, en het hele album van A tot Z.
Met origineel Hammond orgel, fanatieke drums, power zanger, virtuoze bas en een gitarist die er helemaal voor gaat!
Hoor je het verschil? Knap!
Destijds was Grand Funk Railroad één van de stevigste bands, en ook nu niet voor de poes.
Ze bestaan nog steeds, en treden op in de US. Wij zijn de enige tribute band van GFR in Europa!

“Wij hebben ambitie om het origineel naar de kroon te steken, en  geven geen concert, maar een belevenis! Dit moet je gezien hebben!”

Datum

15 - 16 apr 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 01:00